Kafferep i När

Gotländskt ”kaffikalas”

å gammaldags gotländskt kaffikalas skulle set finnas rikligt med bröd, kakor, bullar och tårtor. Det skulle i varje fall finnas sju sorters kakor och det bjuder vi på invigningen av vår fotoutställning år 2015, Det kunde vara  gula bullar, mjuk pepparkaka, gorån, mandelformar, kanapéer, mm. På de stora kalasen kom det sedan in en stor ståtlig tårta och då skulle de serveras ett glas likör eller konjak. Sedan var det tid att röra på sig och därefter dukades ett fruktbord upp med maränger, gotländsk äppelkaka, plommon- och rabarberkompott, ingefärspäron, mm. Men det var inte meningen att man skulle äta upp alla kakor utan till gästerna delades det ut ”kakpäusar” så att alla skulle kunna ta hem de kakor man inte ätit upp. ”Putt i lummo, ta haim ti bani”.

Fler bildgallerier från När hembygdsförening



Publicerad av

Solveig Larsson
larsson.smiss@telia.com