Halla sockenförening

Halla bygdegård är centrum för föreningarna i socknen. Det var tidigare bostad på en gård.
Vi som administrerar Bygdeband tar gärna emot material från er som har bilder och annat som rör Halla. Adress till oss: Gunnel Klasén; gunnel.klasen@gmail.com, Kjell Löfgren; kjell@dalbogarden.se, Sockenföreningens hemsida: http://www.bygdegardarna.se/halla/

  • 1115
  • 1127
  • 175
Visa karta
Halla sockenförening
Koordinater: 57.510212, 18.496696

Information om Halla sockenförening

År 2000 firade Broe Bygdegårdsförening att bygdegården varit i drift i 50 år och Halla Hembygdsförening firade 30 år med fest i en fullsatt bygdegård.

1945 bildades Broe bygdegårdsförening. Bygdegården hade inköpts tidigare och efter renovering hade man invigning av Broe bygdegård 1950. Senare ändrades namnet till Halla bygdegård.

Halla hembygdsförening startade således 1970.

1980 föreslås att årsmöten för Broe bygdegårdsförening ska hållas gemensamt med Halla Hembygdsförening. De båda föreningarna har gått lite armkrok under många år med en hel del samarbeten.

2007 bestäms det att det ska bildas en helt ny förening och att en arbetsgrupp med två personer från varje förening ska jobba med att ta fram förslag på nya stadgar. Namnförslag på nya föreningen är Halla Sockenförening.

19 mars 2008 läggs Halla Hembygdsförening och Broe Bygdegårdsförening samman och en helt ny förening bildas, Halla Sockenförening.

 

I Halla Sockenförenings stadgar står att läsa:

– Föreningen skall vara politiskt och religiöst obunden

– Föreningen skall vara ansluten till regionalt hembygdsförbund och bygdegårdsförbund, och samarbeta med liknande organisationer.

– Föreningen har till uppgift att värna om hembygdens miljö och dess kulturarv samt föra det vidare till kommande generationer.

– Föreningen skall medverka till att främja kunskap och känsla för hembygden. Både historiskt med det kulturella arvet men också med  nya traditioner främja möten och aktiviteter i modern tidsanda.

– Föreningen skall dokumentera intressanta föremål, handlingar med anknytning till bygden i nutid och från gången tid.

– Föreningen har till uppgift att driva en allmän bygdegård, erbjuda mötesplatser och värna mötesfriheten.

– Bygdegården skall opartiskt och på skäliga villkor hyras ut till föreningens medlemmar, kommunala myndigheter och inrättningar samt till organisationer och enskilda, som önskar använda lokalen och som har en demokratisk värderingsgrund.

Bildgallerier inlagda av Halla sockenförening

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Halla sockenförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Halla sockenförening

Visa fler personer ›Publicerad av

Bygdebandssupport Griggus Per Norberg
Telefonnummer till Bygdebandssupporten 08-545 450 77. Supportens telefontider, vardagar 08.30 - 12.30