Furuby-Hovmantorp hembygdsförening

Hembygdsparken i Hovmantorp är ett stort område där Fibbleån strömmar genom Kvarndammen och sedan ut i Rottnen.

  • 113
  • 1
  • 170
Visa karta
Furuby-Hovmantorp hembygdsförening
Koordinater: 56.787855, 15.136868

Information om Furuby-Hovmantorp hembygdsförening

Furuby-Hovmantorp hembygdsförening arbetar i Bygdeband med Furuby församling samt Hovmantorp församling. Klicka på församlingsnamnet för att komma till respektive församling.

Hembygdsföreningen startade för första gången under början av 30-talet då Lagerlundstugan införskaffades till föreningen. Orostider under 30-talet och andra världskriget stod vid knuten medförde att föreningen blev vilande tills efter kriget, då verksamheten kom igång igen och man började leta efter fler stugor till hembygdsparken. En av dem var Kvistastugan som placerades nära kvarndammen i öster. Området utnyttjas vid alla tider på året av motionärer, skola och förskola. Holstastugan i området har blivit anpassat med RHWC för att tillgodose tidens krav.

C Estberg-Kvistastugan-DSC_8040

I Furuby har föreningen ett gammalt soldattorp – Kyrkeryd, som står på hembygdsföreningens tomt i norra delen av Furubys villaområdet och utnyttjas vid Valborg och Midsommar med olika aktiviteter. Tomten gränsar precis intill ett fornåkerområde där Furubys motionsslinga finns belägen. Området utnyttjas för motion och utflykter av förskola och B2-skolan i Furuby. Motionsslingorna kan kombineras för den motionslystne och man kan orientera
Bild: Torpet Kvistastugan
vidare längs den gamla järnvägsbanken Furuby-Attsjö upp till den nya fågellokalen Lilla Attsjön med sina grillplatser och holkar.

Bildgallerier inlagda av Furuby-Hovmantorp hembygdsförening

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Furuby-Hovmantorp hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Furuby-Hovmantorp hembygdsförening

Visa fler personer ›Publicerad av

Bygdebandssupport Griggus Per Norberg
Telefonnummer till Bygdebandssupporten 08-545 450 77. Supportens telefontider, vardagar 08.30 - 12.30