Värmlandsnäs hembygdsgille

  • 50
  • 32
  • 1884
Koordinater: 58.797285, 13.247710

Information om Värmlandsnäs hembygdsgille

Välkommen till Värmlandsnäs Hembygdsgille!
Vi finns och verkar på den sydligaste delen av Värmland, Värmlandsnäs. Av ortsbefolkningen kallad ”Näset”.
Värmlandsnäs har kallats för Värmlands kornbod. Det är en mycket bördig jordbruksbygd och här har jorden brukats sedan bronsåldern.
I Hembygdsgillet försöker vi bevara kultur och traditioner med historisk anknytning ute på Värmlandsnäs. Vår uppgift är att sprida kunskap om dessa gamla värden som minnesmärken, byggnader, föremål, sockendräkter, samt gamla seder och bruk på Värmlandsnäs.
Gillet är opolitiskt och religiöst neutralt.

Vårfest, Fornminneskväll, Hantverksförsäljning med loppis, Gammal affär- Ölseruds kvarn, mat o underhållning i samband med Skördefesten i Ölseruds Bygdegård, Vårlotteri mm är några av årets aktiviteter.

Vi vill vara En förening i takt med tiden även om vi sysslar med gamla ting och företeelser. Vi har hemsida och email. Vår Facebooksida har blivit enormt populär med fn dryga 600 anhängare. Där finns även en öppen grupp som heter ”gamla bilder från Värmlandsnäs” och vem som helst i Facebook kan gå in där och titta och även lägga in egna bilder.

Vi är också anslutna till ”Bygdeband” som täcker hela Sverige. Alla kan gå in på Bygdeband som besökare och titta på de hundratusentals bilder som finns där.

Har du gamla bilder från Näset vill vi gärna låna dem och scanna in dem. Lars-Åke Olsson (0533 60011 eller 073 9315173) svarar för den biten.

BLI MEDLEM genom att betala in medlemsavgift (fn bara 75 :-/år)

bankgiro 364-5413 Glöm inte ange namn ,adress, tel och gärna e-mail.

Välkommen till Värmlandsnäs Hembygdsgille

Bildgallerier inlagda av Värmlandsnäs hembygdsgille

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Värmlandsnäs hembygdsgille

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Värmlandsnäs hembygdsgille

Visa fler personer ›Publicerad av

bb2