Valö-Forsmarks hembygdsförening

Hembygdsföreningens tomtmark utgjorde tidigare en del av Vigelsboängs Gård.

  • 43
  • 0
  • 301
Visa karta
Valö-Forsmarks hembygdsförening
Koordinater: 60.304762, 18.053069

Information om Valö-Forsmarks hembygdsförening

Hembygdsföreningens tomtmark utgjorde tidigare en del av Vigelsboängs Gård. Mer om Valö-Forsmarks Hembygdsförening I nordöstra Uppland ligger de två socknarna Valö och Forsmark. I dag ingår de i Östhammars kommun. De är två socknar med vallonbruk, kustnatur och skogs- och jordbruksbygder. I Valö och Forsmark bor det c:a 800 människor. Valö-Forsmarks Hembygdsförening bildades 1948 och är ansluten till Sveriges Hembygdsförbund genom Upplands Fornminnesförening och Hembygdsförbund.

Hembygdsföreningens tomtmark utgjorde tidigare en del av Vigelsboängs Gård, vars dåvarande ägare Gunnar och Nanny Eriksson 1950 skänkte tomtmarken inklusive linbastu och smedja till den nybildade hembygdsföreningen. Kärnan i hembygdsföreningens verksamhet är hembygdsgården i Vigelsboäng vid väg 290, c:a 9 km väster om Forsmark. År 1952 överläts genom ett köpeavtal ytterligare ett område om 0,8 hektar söder om den ägda tomten. Köpeskillingen var 1000:- kronor för denna del.

AKTIVITETER  2017
Se vår hemsida

Valö-Forsmarks hembygdsförening arbetar i Bygdeband med Valö församling och Forsmark församling. Klicka på länkarna för att komma till respektive församling

Bilder och dokument inlagda av Valö-Forsmarks hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›


Publicerad av

bb2