Stigtomtaortens hembygdsförening

Välkommen till Stigtomtaortens Hembygdsförening.

  • 158
  • 2
  • 254
Visa karta
Stigtomtaortens hembygdsförening
Koordinater: 58.796003, 16.789855

Information om Stigtomtaortens hembygdsförening

Välkommen till Stigtomtaortens Hembygdsförening. Föreningen omfattar de gamla socknarna Stigtomta, Bärbo, Nykyrka och Halla. De ligger nordväst om Nyköping vid sjöarna Långhalsen, Hallbosjön och Yngaren.

Ortnamnet Stigtomta syftar på platsen där stigarna möts, det symboliseras i vår logga.

Stigtomtaortens hembygdsförening bildades 1978 och har genom åren haft en aktiv och skiftande verksamhet. Vår hembygdsgård är den gamla fattigstugan Klockarbol vid Stigtomta kyrka, utmed genomfartsvägen. Våra träffar och aktiviteter kan du hitta på hembygd.se/stigtomtaorten. Välkommen!

Observera: Om du ska söka på plats i Stigtomta socken syns det här. Om du ska söka på plats i våra andra tre socknar får du söka på nytt i sökrutan och skriva respektive socken där. Då får du alla platser som är kopplade till de socknarna. Det gäller alltså platser i Bärbo, Halla och Nykyrka socknar. Vid sista redigeringen centralt gjordes en omkoppling som inte ännu är riktigt som vi här i hembygdsföreningen vill ha det. Vi får avvakta och se om det går att koppla alla fyra socknarna till Stigtomtaortens Hembygdsförening så småningom.
Vid ev frågor kontakta Eva Sandström, evasandstrom77@gmail.com.

Bildgallerier inlagda av Stigtomtaortens hembygdsförening

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Stigtomtaortens hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Stigtomtaortens hembygdsförening

Visa fler personer ›Publicerad av

bb2