Hyltinge hembygdsförening

Hyltinge hembygdsförening, som grundades 1943, förvaltar en vackert belägen hembygdsgård intill väg 57, vid utfarten från Sparreholm mot Gnesta. Hembygdsgården ligger i en ekbacke, på en udde i sjön Båven, 1 km NO om Sparreholms samhälle.

  • 238
  • 42
  • 495
Visa karta
Hyltinge hembygdsförening
Koordinater: 59.081424, 16.836590

Läs mer på hembygdsföreningens webbplats

Information om Hyltinge hembygdsförening

Hyltinge hembygdsförening, som grundades 1943, förvaltar en vackert belägen hembygdsgård intill väg 57, vid utfarten från Sparreholm mot Gnesta. Hembygdsgården ligger i en ekbacke, på en udde i sjön Båven, 1 km NO om Sparreholms samhälle.

Söker du uppgifter om tätorten Sparreholm. Klicka här.

Förutom huvudbyggnaden som är en parstuga från 1700-talet, finns en gårdssmedja som gjorts till museum och en dansloge för sommarfester.

Föreningens mål och verksamhet är att samla bygdens folk till traditionellt valborgsmässofirande, midsommarfest, friluftsgudtjänst, öppet hus med kaffeservering, tipspromenader och julmarknad. Föreningens största aktivitet är midsommarfirandet. Då kommer 1000-1500 personer för att dansa kring midsommarstången, titta på dansuppvisning, kasta pil och boll, spela på chokladhjul och ta lotter, dricka kaffe och umgås i parken. Föreningens medlemmar arbetar ideellt med att underhålla och bevara kulturbyggnaderna och parkområdet.

Föreningens ekonomi bygger i första hand på inkomster från den egna programverksamheten men också på korttidsuthyrning av lokalerna till fester och andra sammankomster. I parstugans källarplan finns ett modernt kök. Bakom parstugan finns ett mindre timmerhus med moderna toaletter.
Föreningens medlemsantal har från 2001 pendlat mellan 250 till 350, de flesta bosatta i Sparreholm, men också andra personer, med anknytning till orten, är medlemmar.

Bildgallerier inlagda av Hyltinge hembygdsförening

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Hyltinge hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Hyltinge hembygdsförening

Visa fler personer ›Publicerad av

bb2