Dädesjö hembygdsförening

  • 978
  • 11
  • 385
Visa karta
Dädesjö hembygdsförening
Koordinater: 57.012225, 15.107711

Information om Dädesjö hembygdsförening

Välkommen till Dädesjö Hembygdsförening.

Rulla nedåt om du vill titta på Sandbergs bilder i något av bildgallerierna eller se vad som finns inlagt om Dädesjö församling. Peka och klicka på en bild så blir den större och text om bilden (namn etc.) visas om det är inlagt. Du kan även söka på ett namn, plats etc. i sökrutan. Bocka i rutan ”Sök endast i Dädesjö Hembygdsförening” så visas bara material från Dädesjö församling.  Du kan sedan alltid gå tillbaka till Dädesjö Hembygdsförenings startsida eller stega bakåt på skärmen.
Lycka till!

Vi har under året många aktiviteter i Dädesjö Hembygdsförening  och sysslar även med att samla, vårda och dokumentera gångna tiders föremål och folkliv.
Vi vårdar också hembygdsgården med tillhörande byggnader samt sköter slåtterängar i Asby.
Vår hembygdsgård är en viktig samlingspunkt i socknen. År 1964 blev hembygdsgårdens samtliga byggnader förklarade som byggnadsminne.

Ambitionen är att under trivsamma former vara en mötespunkt mellan dåtid och nutid samt
att skapa en förståelse och intresse för hembygden, dess historia och människor.

Hembygdsgården är ett trevligt utflyktsmål och ligger nära Dädesjö medeltidskyrka med sina märkliga takmålningar. Hembygdsgården är omgiven av en stor trädgård som förutom huvudbyggnaden (gamla prästgården med sitt unika prästgårdskök och samlingsrum) även inrymmer många andra byggnader med intressant historia. Sommartid brukar vi ha cafe´verksamhet i hembygdsgården och det finns då möjlighet att njuta av en kopp kaffe och kanske en nygräddad våffla i den rogivande hembygdsparken samt titta på våra samlingar.

Vi välkomnar alla till att besöka vår vackra hembygdsgård, att se våra samlingar (bl.a en unik textilsamling och material från Ramnåsa fönsterglasbruk som var det sista manuella fönsterglasbruket i Sverige och att delta i våra aktiviteter.
Visning av hembygdsgården kan även ske andra tider vid särskild överenskommelse.

 

Bildgallerier inlagda av Dädesjö hembygdsförening

Visa fler bildgallerier ›

Bilder och dokument inlagda av Dädesjö hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Dädesjö hembygdsförening

Visa fler personer ›Publicerad av

bb2