Gamleby hembygdsförening

  • 172
  • 1118
  • 287
Visa karta
Gamleby hembygdsförening
Koordinater: 57.893973, 16.414028

Information om Gamleby hembygdsförening

Hösten 1950 bildades – på tunnbindare Fritz Anderssons initiativ – Gamleby sockens Hembygdsförening med mottot: ”att med pietet och varsamhet slå vakt om gamla traditioner och påverka sockenbor att själva inse och förstå värdet av arvet från fäderna, sådant det framträder i för vår bygd särpräglade förhållanden”.

På hembygdsområdet Myrkullen i Gamleby finns ett båtmanstorp, en loftbod, en redskapsbod med vällingklocka och en linbastu, alla skänkta till, och ditflyttade av föreningen. Ett vagnslider står nu ombyggt till museum och möteslokal. 1981 fick föreningen jordbruksfastigheten Himmelsrum. 1987 blev föreningen hälftenägare i Vistingsö i Gamlebyviken med stugor, sjöbod och 11 ha mark. Medlemsantalet i föreningen är nu ca: 400 personer.
Vår hembygdsförening säljer ”Boken om Gamleby” en rik samling texter om Gamlebys historia genom många år. Boken är skriven av Sune Garpenby och kostar 100 kr. Om Du är intresserad så tag kontakt med någon i vår styrelse, som Du hittar på vår hemsida, www.gamlebyhembygdsforening.se

Bilder och dokument inlagda av Gamleby hembygdsförening

Visa fler bilder & dokument ›

Personer inlagda av Gamleby hembygdsförening

Visa fler personer ›Publicerad av

bb2