Annonsera på Bygdeband

Vi erbjuder annonsyta för banners i några olika standardformat. Vill du synas med andra annonsformat, ta gärna kontakt så kan vi prata vidare om hur det kan lösas.

bilder-till-webben-annonsvarianter250x360

Besöksstatistik
Under 2017 har Bygdeband hittills haft cirka 21 000 unika besökare per vecka (benämns ”Användare” i Google Analytics). Antalet sidvisningar var under samma period cirka 210 000 per vecka. Sedan Sveriges Hembygdsförbund påbörjade ett utvecklingsarbete våren 2014 har antalet unika besökare på webbplatsen fyrdubblats.

Målgrupp
Vi har för närvarande ingen statistik rörande besökarnas personliga profiler. Men vi vet genom statistik i Google Analytics att många kommer till Bygdeband efter sökning på exempelvis Google.se. Det handlar då ofta om personer som söker information om en plats eller en person. Vi gissar att många besökare är intresserade av historisk information en särskilt plats, vad som hänt på platsen och vilka som bott där. En del är släktforskare som letar bilder och fakta om särskilda personer som de stött på i sin släktforskning. Bygdeband besöks också av personer från andra länder, exempelvis  USA, som söker information om förfädernas hembygder. Kontakta oss gärna om du vill ha mer detaljer kring statistiken.

Tidning & webb
Vi kan erbjuda paketpris om du vill annonsera både på Bygdeband.se och i vår medlemstidning Bygd och natur. Läs mer om Bygd och natur här.

Kontakta oss så kan vi prata vidare om ett bra upplägg!
annonsering@hembygdsforbundet.se