Oskar WILLIAM Petersson


Händelser kopplade till Oskar WILLIAM Petersson

Boende

Datum
1910 - 1917

Mer information om Oskar WILLIAM Petersson

William var född i Kinnared och hans tilltalsnamn var enligt födelseboken just William och kallades även så av familjen.

När han som 11-åring tillsammansmed familjen kom till Södra Hestra fördes han in i böckerna som Vilhelm vilket inte är korrekt. Familjen flyttade till Granhult där föräldrarna köpt en gård. Hans föräldrar hette Anders Petersson och Ellen f. Hallberg. Fyra yngre syskon var med på flytten och ytterligare fyra föddes i Granhult.

William bodde i Granhult fram till 18-årsåldern och han gick sedan enligt familjen till sjöss.

En systerson berättar:

Min mor har berättat för mig att William i övre tonåren gav sig iväg hemifrån i avsikt att gå till sjöss, och att han därefter aldrig avhördes. Första världskriget pågick ju fortfarande när William avsåg att gå till sjöss, och min mor befarade att han hade omkommit i en minsprängning eller torpedering. Min mor och jag gick därför ett antal gånger till Göteborgs Sjöfartsmuseum och läste på minnestavlorna med namn på svenska sjömän som hade förlorat livet under Första världskriget. Vi hittade emellertid aldrig Williams namn. Hans öde är såvitt jag vet fortfarande okänt.”

 


Bilder på Oskar WILLIAM Petersson

Platser kopplade till Oskar WILLIAM Petersson

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa