August Hallberg


Händelser kopplade till August Hallberg


Mer information om August Hallberg

August föddes i Kvibille församling. Han kom  inflyttande till Södra Hestra från Slättåkra 1875. Han bosatte sig i Soldattorpet nr. 88 under Boda Mellangård. Omnämndes som soldat nr 88.

Han träffade snart sin blivande hustru som hette Johanna Johannesdotter och kom från Oxås. De gifte sig 1877 och August flyttade till Oxås där det tog över 1/16 mtl efter hennes föräldrar. De fick så småningom 8 barn tillsammans.

Runt 1890 fick familjen det svårt och sålde de sin del i Oxås. De bodde kvar som inhysta i ca ett år innan de 1891 flyttade till Håkentorp under Haghult. Här bodde de som inhysta fram till 1893. De flyttade sedan till Fattigstugan med alla åtta barnen och de bodde där fram till 1894 då de sedan blev inhysta i Boda Mellangård där de bodde de fram till år 1900. August benämns som inh. hjon. Äldste sonen som nu var 23 år köpte en gård i Granhult och Johanna, August och de kvarvarande barnen flyttade dit. De kom nu äntligen till ro efter att ha varit beroende av andra i tio års tid. Sonen flyttade till Gunnarp i Fegen 1901 men stod kvar som ägare av Granhult.

August dog i Granhult 1904.


Platser kopplade till August Hallberg

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa