Johan Amandus Hallberg


Född

Oxås 2

Födelsedatum
1877-10-26
Födelseplats
Södra Hestra församling, Gislaved kommun
Föräldrar
Johanna Hallberg f. Johannesdotter, August Hallberg

Död

Dödsdatum
1962-09-05
Dödsplats
Älvsered församling, Falkenberg kommun

Händelser kopplade till Johan Amandus Hallberg


Mer information om Johan Amandus Hallberg

Föddes som första barnet till Soldat nr. 88 August Hallberg och hustrun Johanna f. Johannesdotter i Oxås. Han var den första i en rad av åtta syskon.

När Johan Amandus var 13 år så sålde föräldrarna Oxås men familjen bodde kvar i ca ett år som inhysta. De verkar sedan ha levt i en mycket fattig tillvaro. 1891 flyttade de till Håhentorp under Haghult d’r de var inhysta i tvår år. De bodde sedan ”på socknen” i ett år innan de återigen blev inhysta i Boda mellangård 1894 och Johan Amandus var då 17 år.

Johan Amandus verkar ha fått ta ett stort ansvar och år 1900 köpte han en gård i Granhult dit han, föräldrarna och sex av syskonen flyttade. Själv flyttade han 1901 till Gunnarp i Fegens församling men stod kvar som ägare i Granhult och föräldrarna och syskonen bodde kvar där. Han verkar några år senare ha sålt Granhult till sin yngre bror David.

Gifte sig 1905-12-11 med Johanna Maria Gunnarsson. De bodde vid hustruns död 1947 på Ödegärdet Strömberg i Älvsereds församling.

Johan Amandus dog 1962 och bodde då i Toppered, Kullagård i Älvsered församling.

 

 


Platser kopplade till Johan Amandus Hallberg

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa