Ebba Maria Persson f. Hallberg


Händelser kopplade till Ebba Maria Persson f. Hallberg


Mer information om Ebba Maria Persson f. Hallberg

Föddes som ett av barnen till Soldat nr. 88 August Hallberg och hustrun Johanna f. Johannesdotter i Oxås.

När hon var sex år gammal så sålde föräldrarna Oxås men familjen bodde kvar i ca ett år som inhysta. De verkar sedan ha levt i en mycket fattig tillvaro. 1891 flyttade de till Håkentorp under Haghult där de var inhysta i två år. De bodde sedan ”på socknen” i ett år innan de återigen blev inhysta i Boda mellangård 1894. Där bodde familjen fram till år 1900 då den äldste brodern Johan Amandus köpte en gård i Granhult dit familjen flyttade.

Hon arbetade som ung på lite olika platser i Helsingborg och Hallandstrakten men återvände till Granhult 1904. Tog ut lysning (2ggr..?) med Nils Persson ifrån Björnakulla. Hon flyttade dit med kom efter några månader tillbaka igen och var då gravid med dottern Alice Hellny Elisabeth som föddes i Granhult i februari 1905. Ebba Maria flyttade till Göteborg 1906 och dottern flyttade till fadern i Björnekulla.

1906 är hon tillbaka i Södra Hestra igen och in flyttar även Nils Persson. De gifter sig och köper 7/54 mtl Granhult utav Ebba Marias bror. Deras dotter bor kvar som fosterbarn i Björnekulla (till vuxen ålder). 1907 föds ännu en dotter som döps till Agda Elsa Ingeborg.

1909 flyttar familjen till Gunnarp och hyr där på ett par olika platser. Granhult säljer de till systern Ellen och hennes man.

Ebba Maria blev änka redan 1911 och de hade då hunnit få ännu ett barn – sonen Arne Nils Eugén. Ebba Maria bor kvar med barnen i ca ett år i Gunnarp men flyttade 1912 till Göteborg. Sone kommer till Södra Hestra som fosterbarn 1916.

Död i Annedals församling i Göteborg 1972.


Platser kopplade till Ebba Maria Persson f. Hallberg

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa