NILS Bertil Fabian Arvidsson


Död

Dödsdatum
2007-03-30
Dödsplats
Forserum församling, Nässjö kommun

Händelser kopplade till NILS Bertil Fabian Arvidsson

Giftermål

Maka: Ulla Margareta Elisabet Celén f. 1927 i Jönköping

Datum
1950-08-12

Boende

Datum
1926 - 1941

Mer information om NILS Bertil Fabian Arvidsson

Nils kom som 4-åring till Södra Hestra tillsammans med föräldrarna och sex syskon – fem bröder och en syster. De flyttade till en gård i Räset som de först arrenderade och sedan köpte. Ytterligare två småsyskon föddes där.

När Nils var 12 år gammal var olyckan framme – modern omkom tragiskt i en drunkningsolycka då hon skulle tvätta i ån. Det blev mycket svårt för familjen och det var inte alltid det fanns mat i huset då fadern arbetade en hel del borta. 15 åriga systern Ingrid fick ta ett jättestort ansvar och det kan inte ha varit lätt. Nils har berättat att de ibland fick gå till grannen och be att få lite potatis.

Livet gick vidare och 1941 flyttade Nils till Forserum församling där han kom att bo kvar i resten av sitt liv. Han gifte sig där 1950 med Ulla Margareta Elisabet Celén f. 1927 i Jönköping. Han arbetade som cementgjuteriarbetare.

Nils dog i Forserum 2007.


Bilder på NILS Bertil Fabian Arvidsson

Platser kopplade till NILS Bertil Fabian Arvidsson

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa