Anna Kristina Palmgren f. Karlsdotter


Född

Födelsedatum
1877-07-01
Födelseplats
Villstad församling, Gislaved kommun
Föräldrar
Johanna Jonasdotter, Carl August Magnusson

Död

Dödsdatum
1961-01-26
Dödsplats
Västerled församling, Stockholm kommun

Händelser kopplade till Anna Kristina Palmgren f. Karlsdotter


Mer information om Anna Kristina Palmgren f. Karlsdotter

Anna Kristina var tvilling och hon föddes i Villstad 1877. Modern Johanna Jonasdotter dog strax efter förlossningen och fadern Carl August Magnusson stod ensam med de två barnen. Från att tidigare varit brukare av gården de bodde på så blev de nu inhysta.

När Anna Kristina och hennes bror var två år gamla så flyttade den lilla familjen till Högåsen i Södra Hestra där farföräldrarna bodde. Fadern tog över Högåsen och köpte till mark så att de kunde klara sig.

1885 gifte fadern om sig och styvmodern hette Johanna Karlsdotter och flyttade in i Högåsen. Efter en tid reste fadern över till Amerika men kom tillbaka efter några månader. Han reste sedan över dit i perioder medan syskonen, styvmodern och farföräldrarna bodde kvar på torpet.

1889 och 1894 föddes en bror och en syster. Systern dog när hon var fem månader gammal. 1895 flyttade Anna Kristina hemifrån och tog arbete i Halmstad.

 


Platser kopplade till Anna Kristina Palmgren f. Karlsdotter

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa