Anna Johanna Dahlgren f. Bengtsdotter


Född

Födelsedatum
1852-09-23
Födelseplats
Långaryd församling, Hylte kommun
Föräldrar
Britta Christina Pehrsdotter, Bengt Svensson

Död

Död i Björnakull i Sandviks församling (Burseryd)

Dödsdatum
1937-08-02
Dödsplats
Burseryd församling, Gislaved kommun

Händelser kopplade till Anna Johanna Dahlgren f. Bengtsdotter


Mer information om Anna Johanna Dahlgren f. Bengtsdotter

Anna Johanna kom till Kalvsnäs 1856 tillsammans med föräldrarna Bengt Svensson och Britta Christina Persdotter samt tre syskon. Föräldrarna stod som brukare av gården i Kalvsnäs och 1855 föddes ytterligare ett syskon.

Hon och syskonen tillbringade uppväxten där och i början av 1870 utvandrade tre bröder till Amerika och Anna Johanna och hennes yngre bror Sven var nu ensamma kvar. 1873 blev fadern mjölnare i Bolerem kvarn och familjen flyttade dit.

1875 flyttade familjen till Hälghult Annelund där föräldrarna brukade gården. Anna Johanna var då gravid och födde i november en dotter som döptes till Dina Eselia. Fadern hette Peter Emanuel Dahlgren och arbetade som dräng i Danhult. Peter Emanuels mor var ett av vittnena vid dopet. I Februari 1877 gifte de sig och Anna Johanna och dottern Dina Eselia flyttade till backstugan Dalsbo i Danhult.

Ytterligare tre barn föddes där och maken tillbringade perioder i Nord Amerika – sannolikt för att dra ihop pengar till familjen. 1887 flyttade familjen till Björnakull i Sandviks församling.


Platser kopplade till Anna Johanna Dahlgren f. Bengtsdotter

Fler personer inlagda av Södra Hestra hembygdsförening


Publicerad av

Agnes Qvist
Inmatare för Södra Hestra hembygdsförening agnes.qvist@gmail.com ( 070-6560263 från 14:00) Har du bilder eller upplysningar om personer eller platser? Är någon uppgift felaktig? - kontakta oss gärna!

Källa