Agunnaryds Hembygdsförening (HBF)

Kategori: Hembygdsgård

Agunnaryds Hembygdsförening startade den 21 september 1947, genom initiativ av församlingens ungdomsråd. Det skedde i samband med att Erik och Torsten Jönsson från Tjutkö lovat skänka den gamla ryggåsstugan ”Köpet”, vilken låg på deras mark.Hembygdsgården ligger i Bråna by, i den vackra Arvidshagen. Övriga byggnader i hembygdsföreningens ägo är Köpet, en ryggåsstuga byggd 1789, en gammal restaurerad och väl fungerande kvarn, en ladugård från 1700-talet, samt en ny ängslada i Elmtåsa, byggd enligt gamla traditioner.
Boken ”De små stugorna och deras folk i Agunnaryd” behandlar alla torp, småstugor och grunder efter försvunna bostäder, som har inhyst fattiga människor i vår socken genom tiderna. Försäljning sker genom Agunnaryds hembygdsförening. Ni når oss via www.agunnaryd.se / Föreningar / Hembygdsföreningen.

Koordinater: 56.746473, 14.144657

Bilder och dokument från Agunnaryds Hembygdsförening (HBF)

Visa fler bilder & dokument ›


Platser i Agunnaryds Hembygdsförening (HBF)
Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Inger Johansson
Jag arbetar för Agunnaryds Hembygdsförening och har även arbetat för månadstidningen Agunnaryds Allehanda, se visitagunnaryd.se Agunnaryds HBF har uppdaterat och tryckt boken "De små stugorna och deras folk" En trevlig och användbar bok för släktforskare. Finns att köpa i Agunnaryds lanthandel eller beställa, inger@agunnaryd.se Jag är en av inmatarna i Agunnaryds Bygdeband