Gröna plan

Kategori: Naturområden

Gröna plan, ett tunnland stort område i väster, en tre hundra meter lång skogsbilväg med vändplan, som går från ”Haddebovägen” mittemot vägskälet till ”Sörglottra”. Enligt sägnen en begravningsplats. Skogvaktare Kvarnström satte skogsplantor i flera omgångar men de dog. Tage Aronsson upptäckte att på våren var det sjö på området, därför dog plantorna. När ägaren vid ”Sörglottra” ville dika av ett grustag och sänka ett befintligt dike på ägorna som forsätter under ”Haddebovägen” in på Boos marker fram till R51,vidare ner mot Esstugan, passade Tage (Boo egendom) på att gräva ett dike genom Gröna plan (utan att få upp några ”benknotor”). I dag växer det skog på ytan.

Koordinater: 58.95534, 15.40873

Information om Gröna plan

Stenad vattenkälla, fanns enligt Tage Aronsson intill ovan nämnda vägskäl, där man bar vatten till Pettersborg, senare fick de en handvattenpump i huset. Idag är källan övertäckt.

 

Platsen tillhör inte Bo församling.

För mer info. se Svennevad församling.Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Anders Jonsson
En av föreningsredaktörerna för Boo hembygdsförening. Om du har information om, eller bilder från, Boo är du mycket välkommen att ringa till mig på telefon 0703240323, eller skriva till mig på adressen a2jonsson@telia.com