Fisklösen

Kategori: Sjö

Fisklösen, mindre sjö som ligger öster om ovan nämnda väg och Bockberget. Fisklösen är en sänkt sjö. Den som var med att sänka vatten nivån var Ture Karlsson i Gustavsberg. Där finns det rudor och annan fisk också? Östen Karlsson var med sina farbröder och fiskade här, och man var tvungen att sitta still minst en timma innan det började nappa. Det var inte lätt för det var ”gungsjö” intill vattnet, det minsta man rörde på sig så gick det inte, berättar Ingvar Gustavsson. I början 1960 talet fanns här en stockkbåt (en urholkad trädstam) halvt uppdragen på land. Den delen som var över vattenytan var i dåligt skick men den som låg under vatten fanns kvar. Den försvann sedan, berättar Tage.

Koordinater: 58.97160, 15.46907

Information om Fisklösen

Stora tallar, nordväst om sjön Fisklösen fanns/finns ett skogparti med stora fina tallar. När Vattenfall skulle ha specialstolpar, kontaktade man skogsvaktare Kvarnström som tog dem med ut till området och synade ut vad de behövde berättar Tage. Det finns en del kvar ännu, säger Stig Malteskog.

Fisklösenkärret, ligger söder om sjön Fisklösen.Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Anders Jonsson
En av föreningsredaktörerna för Boo hembygdsförening. Om du har information om, eller bilder från, Boo är du mycket välkommen att ringa till mig på telefon 0703240323, eller skriva till mig på adressen a2jonsson@telia.com