Lindesberg, Wrenaberg

Kategori: Småhus

Koordinater: 58.859245, 16.698628

Information om Lindesberg, Wrenaberg

Pilgribsbo 1:5. Adress: Strandvägen 1
1908 säljer Herman Östrand ännu en del av området Pilgrimsbo. Köpare var A.P Lindgren, som köper Lindesberg och får betala hela 2 000 kronor. Kanske var det de två husen som redan står på den tomten som motiverar det höga priset jämfört med priserna på de övriga tomterna?
Lindesberg är ett av Vrenas äldsta hus, kanske t o m det äldsta. Från början användes huset som krog och senare också som telefonstation (runt sekelskiftet).
Från början tillhörde huset Vrena gård men köptes 1906 av en brovakt.
Förr fanns där två lindar och en grind. Dessa togs bort när bron byggdes 1924. Innan dess fanns en träbro över till Mårtensdal och där gick man brovakt när det var marknad i Nyköping för att vara behjälplig när lite ”stökigt” folk kom hem. Ett fundament till den gamla träbron finns kvar än idag.
1937 köpte Sven Olsson huset av Lindgren, som han först hyrt under några år. Därefter har huset bytt ägare vid flera tillfällen. Helga Olsson, Siv och Per Nordblom, Fred och Carina Bäckström och nu Tomas Gustavsson med fru.


Bilder och dokument från Lindesberg, Wrenaberg

Visa fler bilder & dokument ›Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Teddy Munkesjö
Jag är föreningsredaktör för Vrena och Husby-Oppunda hembygdsförening. Om du har information om bilder eller platser som passar i Bygdeband är du mycket välkommen att kontakta mig. Tel: 0705 49 75 63 eller skriv till mig på adressen teddy.munkesjo@gmail.com.