Strandvägen 4, Eksjö

Kategori: Småhus

Visa karta
Strandvägen 4, Eksjö
Koordinater: 58.859959, 16.698014

Information om Strandvägen 4, Eksjö

Fastighetsbeteckning: Pilgrimsbo 1:2. Adress: Strandvägen 4

År 1907 säljer Herman Östrand den första fastigheten Pilgrimsbo 1:2, ”Eksjö”, nuvarande Strandvägen 4, till lantbrukaren Henning Trygg i Halla. Försäljningssumman är 1 000 kronor.
Henning Trygg uppför den stilrena villan. Familjen Trygg bodde där till efter första världskriget 1918. De sålde då till nämndeman Anders Gustaf Andersson och hans hustru Anna Amalia från Vevelsta. Där bodde också dottern Hilda och även Anders pappa Anders Petter. Det var Anders Petter som stod på vedbacken och högg ved till det stora huset. Omkring 1946 köpte köpman Erik A Jonsson huset. När köpman Jonsson avled gick huset på auktion och köpare blev Gertrud och Rune Josefsson som gjorde omfattande renoveringar. Därefter kom Gunilla och Mats Lindgren som köpte det år 1998 och renoverade huset ytterligare men som behöll den gamla gedigna stilen på och i huset.
Huset såldes på 2000-talet vidare till andra ägare.


Bilder och dokument från Strandvägen 4, Eksjö

Visa fler bilder & dokument ›Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Teddy Munkesjö
Jag är föreningsredaktör för Vrena och Husby-Oppunda hembygdsförening. Om du har information om bilder eller platser som passar i Bygdeband är du mycket välkommen att kontakta mig. Tel: 0705 49 75 63 eller skriv till mig på adressen teddy.munkesjo@gmail.com.