Noregårdsvägen 6

Kategori: Gård

Hörsås 4:4
Ivan Nilssons

Visa karta
Noregårdsvägen 6
Koordinater: 56.820682, 12.725540

Information om Noregårdsvägen 6

Boningshuset  byggdes 1907 av Adolf Larsson. Adolf är bror till Olander och Birger Larsson och var med om att bygga upp Tegelbruket och Getingeverken.

Ivan Nilsson köpte gården av Adolf som sedermera sålde till sonen Nils Gustav.

Det fanns en ryggåsstuga på gården som låg där flaggstången nu står. Detta hus var så dragigt att det revs och de byggde nuvarande hus. Adolfs dotter föddes i gamla huset.

I ladugården fanns plankor med inristat årtal 1700. De 2 sista siffrorna är otydliga. Där finns också gamla ekeplank som är så hårda att det inte går att spika i dem. Det var som möbelhandlaren sa ”De va bra kvalaty”.

Nils Gustav har hittat ett gårdsarkiv med gamla handskrivna handlingar bl a lagfarter och testamenten som formulerats av Hilmer Svensson, Blommegård. Bevittnat av goda vännerna och grannarna Adolf och Augusta Bengtsson, Adelborg, vilka  är farföräldrar till Bo ”LilleBo” Bengtsson.

Det fanns 2-3 lägenheter i husen. En av de första som bodde där var veterinär Herman Glemme med sin bulldog.


Bilder och dokument från Noregårdsvägen 6

Visa fler bilder & dokument ›Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Gunvor Holmgren
Inmatare Getinge Hembygdsförening. Vi är tacksamma om du vill tillägga något eller har sett något som är fel. Hör gärna av dej på telefon 0705/625302 eller mail gunvor_holmgren@telia.se