Skogstorp tätort

Kategori: Tätort

Visa karta
Skogstorp tätort
Koordinater: 59.324560, 16.483626

Information om Skogstorp tätort

Skogstorp är ett samhälle 5 km söder om Eskilstuna, beläget vid Eskilstunaån. Här bor ca 3000 människor, av vilka de flesta pendlar till arbeten i bl a Eskilstuna. Till största delen bor man i villor, men det finns några hyreshus.

I Skogstorpsskolan där undervisningen numera är uppdelad i s k spår, går man från årskurs ett till nio.

Idrottsföreningen Skogstorps GOIF firade 1999 80 år och har på idrottsplatsen Orrliden sysselsatt många generationer skogstorpsbarn med främst fotboll.

Sedan några år tillbaka har man restaurerat en 130-årig park, Rosenforsparken. Parken har blivit ett omtyckt ströv- och rekreationsområde alldeles intill Eskilstunaån. En mindre badplats har också anlagts i parken.

Det finns tre större industrier i samhället, Alfa-Laval, Sveaverken och Skogstorps sågverk. Mitt i samhället ligger en konsumbutik och en kiosk och pizzeria liksom distriktssköterskans lokaler som är belägna intill hårfrisören. Dessutom finns också några mindre företag som exempelvis Skogstorps grävmaskiner, Skogstorps Radio och TV mm. En matservering har öppnats i Villa Rosenfors.

Så ser Skogstorp ut idag, men det var helt annorlunda förr. De flesta som bodde här jobbade också i samhället. Fabriksvisslan ljöd när arbetsdagen började och slutade. Om hur samhället vuxit fram kan man läsa mer om under Skogstorps historia.

Här kan läsa mer om Skogstorpsyxorna.


Bildgallerier från Skogstorp tätort

Visa fler bildgallerier från Skogstorp tätort ›


Bilder och dokument från Skogstorp tätort

Visa fler bilder & dokument ›Tillbaka till överordnad plats

Publicerad av

Tom Arvidsson
Jag är föreningsredaktör i Husby-Rekarne Hembygdsförening. Om du har information, bilder eller annat att berätta: Kontakta mig på telefon 073-5995442 eller skicka meddelande till brokenarrow(at)walkingslow.se Läs gärna min blogg: http://thirsty-boots.blogspot.com/.