Söktips

Det finns fler sätt att hitta information på www.bygdeband.se

  • Du kanske går till www.bygdeband.se för att du är ute efter information om en person, en plats, ett område, eller en hembygdsförening. Du kan då använda sökfältet i högerspalten. Om du vet att du är ute efter en person kan du kryssa i ”Person” innan du klickar på Sök. Sökresultatet handlar då enbart om personer.
  • Du kanske söker på Google.se och kommer direkt in på en sida i Bygdeband. Mer än hälften av de som besöker bygdeband.se kommer faktiskt den vägen. För att komma vidare kan du helt enkelt klicka på sådant som du vill veta mer om. Det kan vara personer som bott på en plats, eller hembygdsföreningens information och övriga material.
  • Vill du gå direkt till en hembygdsförening och söka i materialet där kan du klicka i menyn ”Förbund och föreningar”. Klicka dig sedan vidare till föreningen och fortsätt ditt sökande där. Vill du veta mer om föreningen har de flesta föreningar en länk till en hemsida med mer information.
  • Du kan så klart också bara surfa runt utan egentligt mål och se vad du hittar. Kanske hittar du en intressant bild som du fastnar för. Finns det länkar till andra bilder från samma plats eller personer från platsen kanske du surfar vidare på din upptäcktsfärd. Kanske vill du själv dela med dig av information till hembygdsföreningen.

Var du än är i Bygdeband kan du alltid använda sökfältet för att göra en ny sökning.